Το μικρό κολοκυθάκι - ErgostasioOneirou
7362
page-template-default,page,page-id-7362,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Το μικρό κολοκυθάκι

Το Θεατρικό έργο έχει σκοπό πέραν της ψυχαγωγίας των παιδιών να γνωστοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τον πλανήτη μας. Επίσης δείχνει την δύναμη της φιλίας, της αγάπης και πως όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και με τα απαραίτητα εφόδια θα γίνει εφικτό.

Η απορία τους μεγαλώνει, διότι δεν υπάρχει κανείς τριγύρω και το χώμα είναι ξερό. Πηγαίνουν στο πηγάδι να πιουν νερό και εκεί τους περιμένει μια μεγάλη έκπληξη…

 

Το πηγάδι είναι άδειο, το νερό έχει σχεδόν τελειώσει. Συναντούν όμως σε αυτό το μέρος την γεματούλα ντοματούλα! Την λένε έτσι γιατί από τα πολλά φυτοφάρμακα ωρίμασε πρόωρα. Επίσης χαρακτηριστικό είναι πως μερικές φορές κοιμάται και ξυπνάει ξανθιά μπανάνα…

Το Μικρό Κολοκυθάκι

Από τις 20 Οκτωβρίου 2012 το μικρό κολοκυθάκι ξεκίνησε το ταξίδι του στις σχολικές αίθουσες όπου συνάντησε τους μικρούς του θεατές και έγιναν συνταξιδιώτες σε ένα υπέροχο, μαγευτικό ταξίδι.

Περίληψη Θεατρικού

Το μικρό κολοκυθάκι πέφτει πιο νωρίς από το κοτσάνι του και αντικρίζει γύρω του ένα χωράφι με πολύ ησυχία. Ψάχνοντας συναντά την Διάσημη κότα Κοκορικικί! Είναι πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο για την υπέροχη φωνή της, είναι η μοναδική κότα που τραγουδάει καλύτερα και από τους κόκορες!

Μια παρέα «εκπροσώπων» της φύσης συνειδητοποιεί ένα μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει τον πλανήτη, τη λειψυδρία.

 

Ξεκινάνε λοιπόν ένα ταξίδι περιπέτειας αλλά και γνώσεων, ώστε να βρουν την τελευταία σταγόνα βροχής που έχει «εγκλωβιστεί» στο «Κάστρο της Ρύπανσης» και να την ελευθερώσουν. Θα καταφέρουν άραγε να σώσουν τον πλανήτη;

Μέσα από συμβολισμούς, τραγούδι και πολύ γέλιο, ταξιδεύουν τους μικρούς μας φίλους και τους μιλάνε όχι μόνο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας αλλά και για αξίες, όπως αυτή της φιλίας και της συνεργασίας.

Οι Ήρωες του Έργου

Στην παράσταση συμμετέχουν τέσσερις ηθοποιοί και άλλοι τρείς σε video wall. Στο ρόλο της Μάγισσας Ρυπαίνω η Τζώρτζια Κεφαλά του συγκροτήματος ΜΠΛΕ.

subs4trans8
subs4trans2
subs4trans1
subs4trans7
subs4trans3
subs4trans5
subs4trans4
subs4trans6

Συντελεστές

Πιέτρης Δημήτρης / Κείμενο – Σκηνοθεσία

Σπανόπουλος Γιάννης / Σκηνικά-Ζωγραφική

Πολυζωίδη Ευαγγελία / Κοστούμια

Φωτεινάκη Χριστίνα / Χορογραφίες

Γεωργιάδης Ηρακλής / Φωτισμοί

Καλομπράτσος Φρέντυ / Μακιγιάζ

Αργυροπούλου Έφη / Μακιγιάζ

James P. / Video Art

Κέντρος Ανδρέας / Γραφιστικά

Κουρής Νεκτάριος / Φωτογραφία

Τσιαπάλας Βασίλης / Κατασκεύη ιστοσελίδας

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί

paramithas

Δημήτρης Πιέτρης / Παραμυθάς

kolokithaki

Γιάννης Αθανασόπουλος / Το Μικρό Κολοκυθάκι

kokorikiki

Ίντρα Κέιν / Η Κότα Κοκορικί

ntomatoula

Τόνια Παπαδάκη / Η Γεματούλα Ντοματούλα

subs4trans6-188x188-1

Τζώρτζια Κεφαλά / Μάγισσα Ρυπαίνω

Φιλική συμμετοχή σε video προβολή

Η Τζώρτζια Κεφαλά του συγκροτήματος ΜΠΛΕ .
Η Χριστίνα Κουλουμπή στον ρόλο της τελευταίας σταγόνας βροχής.

Φωτογραφίες

Κριτικές από εκπαιδευτικούς – παιδαγωγούς

"Το υπερσύγχρονο παιδικό θεατρικό "Το μικρό κολοκυθάκι" με την ευαισθησία των ηθοποιών του και με την επιλογή της χοροκίνησης, της ενδυμασίας και του πολλαπλού φωτισμού του άγγιξε μικρούς και μεγάλους. Η διαδραστικότητα μεταξύ μαθητών και πρωταγωνιστών κρατούσε το ενδιαφέρον ζωντανό. Τα μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος κύλησαν πολύ εύκολα στα μυαλουδάκια των μαθητών, οι οποίοι με πολλή χαρά θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συνέχεια του έργου, ίσως σε ένα δεύτερο μέρος;"

Δήμητρα Αγγελοπούλου, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχ. Μυκόνου

"Είναι κοινά παραδεκτό ότι το παιδικό θέατρο είναι ένα πολύ δύσκολο είδος θεάτρου, καθώς καλείται να καθηλώσει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές. Το «Μικρό Κολοκυθάκι» πετυχαίνει αυτό ακριβώς! Είναι το παιδικό έργο που ψυχαγωγεί και διοχετεύει την πρέπουσα σημασία του θεάτρου στην ψυχοσύνθεση των παιδιών. Καλεί τους μικρούς και τους μεγάλους θεατές να ταξιδέψουν και να τραγουδήσουν μαζί με τους ήρωες του έργου, μέσα από μία ιδιαίτερη και περιπετειώδη ιστορία. Μέσα από το εμπνευσμένο σκηνικό και τη χρήση video art, μικροί και μεγάλοι γίνονται συνταξιδιώτες του μικρού ήρωα που αγωνίζεται μαζί με τους φίλους του να σώσει τον πλανήτη. Μηνύματα οικολογικά, κοινωνικά αλλά και ο ορισμός της φιλίας και της συνεργασίας έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην παράσταση αυτή. Μικρό Κολοκυθάκι σ΄ευχαριστούμε !!"

Αθανασία Μηλούση, Εκπαιδευτικός - Παιδαγωγός

"Το μικρό κολοκυθάκι είναι μία αξιόλογη παιδική παράσταση που όχι μόνο έχει σαν σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά να προστατεύσουν το περιβάλλον αλλά τονίζει και τις αξίες τις φιλίας και της αγάπης και κυρίως της ομαδικότητας (όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε και τα πιο απίθανα πράγματα). Το σκηνικό είναι πολύ ωραίο ζωγραφισμένο με ωραία χρώματα και τρισδιάστατο και χρησιμοποιείται ωραίος φωτισμός. Οι ήρωες της ιστορίας τράβηξαν το ενδιαφέρον των παιδιών γιατί τους ήταν γνώριμοι μέσα από την καθημερινότητά τους (κολοκυθάκι, ντομάτα, κότα), φορούσαν εντυπωσιακά κουστούμια με όγκο, είχαν κάτι το μαγικό (παραμυθάς), μιλούσαν δυνατά και καθαρά και πολλές φορές απευθύνονταν σε αυτά και ζητούσαν την βοήθειά τους ακόμα και στην λύση του προβλήματος. Η παρουσία της κακιάς μάγισσας μέσω του video wall πιστεύω είναι μια πολύ ωραία ιδέα. Η συμμετοχή των παιδιών κατά τη διάρκεια της παράστασης διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και η διάρκεια του έργου είναι κατάλληλη ώστε να μη κουράζει τους μικρούς θεατές. Το μικρό κολοκυθάκι είναι μία παράσταση που αξίζει να δουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι."

Ιωάννα Μπαφαλούκου, Εκπαιδευτικός - Παιδαγωγός

"Οι μαθητές των Α, Β, Γ και Δ τάξεων των 14ου & 20ου Δημοτικών Σχολείων Λαμίας, παρακολούθησαν και απόλαυσαν την άρτια διοργανωμένη παιδική θεατρική παράσταση ‘Το μικρό κολοκυθάκι’ από την Παραγωγή ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥ. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν το έργο μετά από κατάλληλη προετοιμασία από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, για να δεχθούν και να κατανοήσουν καλύτερα τα μηνύματά του. Χάρηκαν, συμμετείχαν στα δρώμενα, χειροκρότησαν και το ευχαριστήθηκαν με την καρδιά τους. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης για το ωραίο θέαμα που παρουσίασαν και ενθουσίασαν τους μικρούς θεατές. Να είστε όλοι καλά και να δημιουργείτε !!!"

Σίμου Αικατερίνη, Διευθύντρια του 20ου Δημοτικού Σχ. Λαμίας